Výběrové řízení – praktická stáž na České škole v Calgary (Kanada)

Ústav českého jazyka a teorie komunikace vyhlašuje výběrové řízení na obsazení jednoho místa na praktickou stáž v České škole Calgary na období 1. 9. 2019 až 31. 1. 2020. Z iniciativy ÚČJTK uzavřela FF UK  v květnu 2019 s Českou školou Calgary (Calgary Czech School Foundation) dlouhodobou rámcovou smlouvu o vzájemné spolupráci. Osobou odpovědnou za realizaci smlouvy a zároveň kontaktní osobou pro veškerou administrativu na ÚČJTK je Robert Dittmann. Praktická stáž bude studentům uznána v rámci jejich studia (studijního plánu) na FF UK, a to při jednosemestrální stáži jako předměty PVS Praktická stáž I (10 kreditů) a PVS Praktická stáž II (10 kreditů). Po ukončení stáže uznává na základě potvrzení kanadské strany, že student stáž vykonal, dr. Šormová.

Praktikálie: Kanadská strana zajišťuje praktikantovi z FF UK zdarma ubytování a stravu. Praktikant bude bydlet v rodině českých imigrantů. Kanadská strana se dále zavázala přispět kapesným na nejnutnější životní potřeby praktikanta částkou 100 kanadských dolarů měsíčně. Cestovné: FF UK se zavázala uhradit praktikantovi formou stipendia cestovní náklady spojené se stáží. Vízum: Kanadská strana se zavázala poskytnout součinnost praktikantovi při vyřizování víza (typ víza, dokumenty k žádosti, administrativní procedura atd.).

Náplň stáže: Intenzivní činnost pro Českou školu Calgary (pedagogická, administrativní, organizační), úvazek 40 hod./týdně. Ideální kandidát bude iniciativním týmovým hráčem s uměním jednat s lidmi (dětmi, rodiči, výborem školy) a s velkým pracovním nasazením + bude ochoten snášet kanadskou zimu. Školní rok začíná 14. 9., první dva týdny jsou určeny aklimatizaci a seznámení s chodem školy. Výuka probíhá o sobotách 9:30‒11:30 hod., výuka dospělých ve středu v 18‒20 hod., kromě toho se bude konat 10‒13 celodenních vyučovacích bloků pro školáky. Kromě výuky a příprav, zajišťování materiálů a doprovodných akcí školy (mikulášská besídka, výroční schůzce výboru školy, mimoškolní výlety, veřejné vystoupení studentů školy na oslavách státního svátku apod.) bude stážista vkládat cca 3 000 titulů z knihovny do evidence na počítači. Nutná uživatelská znalost práce s PC, důležitá je schopnost práce se sociálními sítěmi a základních úprav webových stránek. Bližší informace o České škole Calgary: https://calgaryczechschool.wordpress.com/, fb: https://www.facebook.com/ CzechSchoolCalgary/.

Požadavky k výběrovému řízení:

  • Motivační dopis (uveďte i dosavadní zkušenosti s výukou, včetně zkušeností s malými dětmi)
  • Životopis (je nutná znalost angličtiny; nezapomeňte uvést kontaktní údaje, zejm. email; mobilní tel.; Skype; rok studia)
  • Reference o dosavadních pedagogických zkušenostech studenta (např. z výuky v jazykové agentuře apod.)
  • Studijní výsledky na ÚČJTK (výpis známek), výhodou může být vyšší ročník studia a absolvování praxí v ČR

Vaše dokumenty budou před výběrovým řízením poslány kanadské straně, přihlášením do výběrového řízení s tím udělujete souhlas. Zároveň tím udělujete souhlas, aby v případě úspěšného konkurzu bylo vaše jméno a destinace zveřejněny na webu a facebooku ÚČJTK v informaci o výsledcích výběrového řízení. Výběrové řízení proběhne 23.5. 2019 14:0016:00 v míst. 24. Komisi ÚČJTK ve složení dr. R. Dittmann, doc. I. Bozděchová, dr. K. Šormová doplní přes Skype ředitelka České školy Calgary Yvea Zaels. Osobní informativní schůzku se dvěma zástupci České školy Calgary bude možné uskutečnit v Praze v červnu 2019. Přihlášky do výběrového řízení posílejte nepozději do 22. 5. 17:00 na adresu robert.dittmann@ff.cuni.cz.