Výběrové řízení – praktická stáž Erasmus+ v Dublinu

ÚČJTK FF UK vypisuje výběrové řízení na Erasmus+ praktickou stáž v České škole v Dublinu (Irsko), a to na obsazení DVOU MÍST na letní semestr (únor-červen, vzhledem k administrativě by byl výjezd realizovatelný cca na konci února). Smlouva o spolupráci s FF UK bude podepsána na konci ledna 2020. Stážista bude ideálně studentem učitelství českého jazyka a literatury pro střední školy / učitelství češtiny jako cizího jazyka, vítány zkušenosti s předškolní výukou. Facebook školy: https://www.facebook.com/ceskaskoladublin/. Případné dotazy posílejte na robert.dittmann@ff.cuni.cz a v kopii na adresu ceskaskoladublin@gmail.com.

Náplň stáže: výuka (1. a 2. stupeň, předškolní výuka, individuální výuka pro zájemce (logopedie), individuální doučování se zaměřením na rozšíření a zdokonalení české slovní zásoby, tvroba výukových materiálů, hledání zajímavých zdrojů pro bilingvní a vícelingvní děti, výpomoc v dramatickém kroužku – divadelní a výtvarná stránka, spolupráce na přípravě kulturních akcí školy, vlastní aktivity v rámci školy, pomoc při tvorbě školní knihovny, pomoc při propagaci školy, administrativní pkony související s chodem školy. Úvazek 39 hod./týden.

Stipendium Erasmus+ do Irska činí 660 eur/měsíc (pokrývá ubytování, cestovní náklady atd.).

Požadavky pro výběrové řízení: motivační dopis, životopis (dosavadní zkušenosti s výukou češtiny, výhodou zkušenost s výukou předškolních dětí) – budou přeposlány i zahraničnímu partnerovi. Výhodou je logopedické zaměření, zájem o výtvarný a dramatický obor, očekává se komunikativnost, samoastatnost, spolehlivost, kreativita, vlastní iniciativa, pozitivní přístup k práci a dětem, schopnost adaptace, improvizace, schopnost týmové práce, organizační schopnosti, angličtina na B1, znalost práce s počítačem a internetem. Stážisté krom výuky a důležité práce pro českou komunitu v Dublinu získají nové kontakty, pracovní zkušenost v zahraničí a širší kulturní rozhled. Dokumenty pro výběrové řízení pošlete na robert.dittmann@ff.cuni.cz nejpozději ve čtvrtek 30. 1. 20:00. Ústní pohovor se uskuteční v pátek 31. 1. 2020 ve 14:30 v místnosti č. 22.

Obecné informace k praktickým stážím Erasmus+: https://www.ff.cuni.cz/studium/studium-v-zahranici/zahranicni-vymenne-programy/llp-erasmus/prakticke-staze-erasmus/. Uznané předměty na ÚČJTK a další pokyny: https://ucjtk.ff.cuni.cz/studium/studium-v-zahranici/erasmus-prakticke-staze/.