ÚČJTK vypisuje kurz o češtině jako druhém jazyku pro učitele z praxe

ÚČJTK získal akreditaci MŠMT pro kurz Vyučování češtiny jako druhého jazyka. Kurz je akreditován v systému dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků a je určen učitelům češtiny a dalším pedagogickým pracovníkům.

Cílem kurzu je představit účastníkům specifika výuky češtiny jako cizího/druhého jazyka, seznámit je s legislativním rámcem a možnostmi podpory žáků s odlišným mateřským jazykem v českých školách a představit metodiku výuky češtiny jako cizího/druhého jazyka. Po absolvování kurzu bude účastník schopen samostatně stanovit cíl kurzu/výuky, vybrat vhodné didaktické materiály a metody tak, aby komplexně rozvíjel komunikační kompetenci žáka. Bude také rozumět perspektivě nerodilého mluvčího, který si češtinu osvojuje jako druhý jazyk.

Kurz se skládá ze 40 hodin výuky a 20 hodin praxe. Výuka probíhá od října 2020 do prosince 2020 vždy v pátek odpoledne (9. 10., 23. 10., 6. 11., 20. 11., 4. 12., 11. 12.).

Pro registraci do kurzu není podmínkou předchozí zkušenost s výukou češtiny jako druhého/cizího jazyka. Kurz je realizován za podpory projektu OP PPR Rozvoj vyučování češtiny jako druhého jazyka a je pro účastníky zdarma.

Registrační formulář zde.

Kontaktní osoba: Mgr. Kateřina Šormová, Ph.D (katerina.somova@ff.cuni.cz)